Marató km 30: el mur

    Marató km 30

    Marató km 30: el mur 

    Marató km 30, ja duguem dos terços recorreguts, les cames comencen a «fer figa», es van esgotant les energies i poden aparèixer els dubtes sobre si podrem acabar o batre la nostra marca. Pot aparèixer el temut «mur».

    Baixen els nivells de nutrients que el cos millor assimila, el glucogen, si no hem dosificat correctament l’esforç i hem pres hidrats de carboni, siga amb gels o amb begudes isotòniques. El nostre cos pot emmagatzemar la quantitat de glucogen equivalent a unes 2000 kilocalories, el que ens permetrà arribar fins als 30 o 35 quilòmetres aproximadament. Quan ja no quedi glucogen a les reserves, el nostre cos crema les reserves de greix, apareixen els cossos cetònics. Aquest faciliten l’aparició de la fatiga muscular.

    Marató: planificació i entrenament

    A la Marató la fatiga muscular també pot fer-se present si no s’ha fet un bon entrenament, cal ensenyar als músculs a suportar els esforços que cal fer a la Marató, treballar al gimnàs per millorar la força mecànica de les cames ens permet tenir una adequada densitat muscular.

    Cal estar preparat mentalment per al cansament que apareixerà, tenir una forta motivació mental i procurar no tenir pensaments negatius o aprendre a conviure amb ells. Quan apareix la frustració, baixen els nivells de dopamina, baixant la motivació i les possibilitats d’èxit.

    Marató de València 2017 

    La Marató València Trinidad Alfonso EDP s’ha consolidat com un dels millors en l’àmbit mundial, té el record estatal amb 2:05:15 de l’atleta Sammy Kitwara (dorsal 3) de l’any 2017.

    Les fotos s’han fet al km 30 de la Marató de València, on les expressions ja denoten la tensió i l’esforç fet.

    Hi ha tant corredors d’elit (apareix el  corredor amb el dorsal 3, guanyador i record estatal) com a corredors més populars.

     

    Comentarios cerrados.